Webbinarium om SLA-nivåer.

Torsdagen den 30 januari klockan 17:00 arrangerar Byanätsforum ett webbinarium på temat SLA. Det står för Service Level Agreement och reglerar kvalitets- och servicenivåer i näten.
– Nu när allt fler byanät tittar på olika affärsmöjligheter med sina nät tror jag att detta är ett ämne som är mycket aktuellt, säger Tommy Nilsson på Byanätsforums kansli som är värd för webbinariet.

Både gentemot kunder och leverantörer är det bra att man angett i ett avtal vilka nivåer av service och kvalitet som det förväntas av byanätet. Vilka inställelsetider vid avbrott exempelvis och hur sådana situationer ska hanteras. På det här webbinariet förklaras vad SLA är för något och du får även tips på hur andra gjort och vilka krav en leverantör eller kund kan ställa.

Talare

BRS Networks – Pontus Barck

Pontus Barck är ansvarig för fiberservice och eftermarknad på BRS Networks AB. BRS Networks jobbar med fiberentreprenad, service av fibernät, nätverk, IT-drift med mera. Pontus kommer att berätta vad SLA innebär och vilka krav de ställer på byanäten för att kunna leverera en viss SLA-nivå

Svenneby Bottna Fiber – Pelle Persson

Pelle Persson är aktiv i en fiberförening i norra Bohuslän, Svenneby Bottna Fiber. Han har varit med från ax till limpa och är idag operativt ansvarig och sköter den dagliga driften av bredbandsföreningen och hanterar nya anslutningar. Svenneby Bottna Fiber har dels medlemmar, dels kunder i fibernätet. Detta gör att de har diskuterat SLA och vilka krav de kan ställa på sina leverantörer och vilka krav kunderna kan ställa på dem.

Svenska Stadsnätsföreningen – Peter Bryne

Peter Bryne arbetar för Svenska Stadsnätsföreningen med att utveckla stadsnätens affärer med nationella operatörer samt utreder hur stadsnäten kan anpassa sina produkter och nät för att på bästa sätt dra nytta av och bidra till den mobila utvecklingen mot 5G. Peter var dessförinnan chef för det fasta nätet på Tele2s och Telenors gemensamma infrastrukturbolag Net4mobility där han bland annat ansvarade för nätdesign och upphandling av tusentals fiberförbindelser till det nationella mobilnätet.

Mer information och anmälningslänk finns på vår samlingssida för webbinarierna.

Rulla till toppen