Webbinarium om säkerhet och robusthet.

Byanätsforums andra webbinarium kommer att lägga tyngdpunkten på arbetet med säkerhet, robusthet och redundans i våra byanät. Den 25 april klockan 17:00 kan du få mer information från Robust Fiber, Ledningskollen samt Förängsudden Fiber.
– Jag kommer att berätta hur byanät kan använda Ledningskollen för att skydda ledningar och underlätta egen och andras utbyggnad av infrastruktur, säger Jörgen Nordman som är en av talarna.

Sverige ligger i framkant när det gäller att bygga nät som är robusta och säkra. Samtidigt finns det även här många bevis på motsatsen. Vattendränkta nodskåp, kablar som ligger öppna ovan mark, kartor som inte är uppdaterade och oklar dokumentation. Vi som driver Byanät och är engagerade i bredbandsföreningar kan bli ännu bättre på det här och ta emot tips från experter och från andra föreningar som är extra duktiga på det här området.

Därför är det extra kul att få presentera tre personer som alla vet vad de talar om. Och som vanligt är det helt gratis att ta del av Byanätsforums webbinarier och den kunskap som erbjuds. Anmäl dig redan nu och skriv in tiden i din kalender. Den 25 april klockan 17:00-ca 18:30.

Observera att vi har bytt plats på det här webbinariet som först var tänkt att arrangeras i juni och som nu alltså arrangeras redan den 25 april.

Talare

Robust Fiber – Jimmy Persson

Jimmy arbetar som utvecklings- och säkerhetschef på Svenska Stadsnätsföreningen. En stor del av arbetet handlar om produktutveckling och se de behov som behövs av fiber för att stödja samhällsviktiga tjänster och funktioner. Exempelvis en bred utrullning av xG-nät på ett kostnadseffektivt sätt. Jimmy har 30 års erfarenhet av tele- och datakommunikation och har arbetat med mjukvara, hårdvara och säkerhet. Han är också initiativtagare till bland annat Robust fiber, Robusta Fastighetsnät och Anvisningar för Robusta Radionät. Utöver detta är Jimmy representant i Nationella Telesamverkansgruppen, NTSG och projektdeltagare i ett antal större nationella infrastrukturprojekt.

Ledningskollen – Jörgen Nordman

Jörgen är Post och Telestyrelsens projektledare för Ledningskollen och arbetar med att utveckla och förvalta tjänsten. I arbetet ingår också att sprida information om Ledningskollen och få fler att ansluta sig till och använda tjänsten.

Förängsuddens Fiber – Bengt Adlén

Bengt har arbetet med radiobaserat nätverk i många år och sedan 2011 har han byggt fibernät i Stockholms skärgård i samverkan med flera olika skärgårdsöar. De har tagit lärdom från många strömavbrott och oväder som drabbar skärgårdsöarna extra hårt. Elverk, batteribackuper och UPS:er är sådant som Bengt kan ge tips om samt annat säkerhetsarbete.

Anmäl dig till webbinariet via den här länken.

Reservera gärna redan nu tiden och anmäl dig till övriga webbinarier som är inplanerade samma tid kl 17:00-ca 18:30:

Besök gärna vår samlingssida för webbinarierna.

ZOOM

Vi kommer att använda oss av ett verktyg som heter zoom och som de flesta kan använda oavsett om man sitter på en dator som är låst för att ladda ner programvara eller inte. I vissa fall kan brandväggar i systemet sätta stopp men du kan testa så att du kan använda zoom genom att gå in på zooms testsida.

https://zoom.us/test

Rulla till toppen