Viktigt datum att reservera.

Nu tar snart Byanätsforums kansli semester och under hela juli är det stängt. Redan nu vill vi att ni bokar in den 12 november i era kalendrar då vi under eftermiddagen och kvällen kommer arrangera en nationell konferens för alla medlemmar.
– Vi vill önska er alla en trevlig sommar och vi ser fram emot en spännande höst där mycket kommer att hända, säger Anna Johansson på kansliet.

Samtliga medlemsföreningar fick för en tid sedan ett mejl med information om att Byanätsforum till hösten planerar att bilda en nationell förening. Idag är Byanätsforum ett nätverk som drivs av Hela Sverige ska leva, Coompanion och LRF. Tanken är nu att vi ökar inflytandet för medlemsföreningarna och bildar en nationell förening med en styrelse där det finns representanter från samarbetsorganisationerna samt från medlemsföreningarna. Har ni inte fått det mejlet kan det vara så att vi inte har rätt kontaktuppgifter. Därför är det viktigt att ni skickar in de nya kontaktuppgifterna om de har ändrats till byanatsforum@helasverige.se.

Fullspäckad vår

Under våren har kansliet haft fullt upp med det nya bredbandsstödet från Post- och Telestyrelsen som nu är igång. Vi har även startat ett förvaltningsråd som ska fokusera på frågor kring robusthet, säkerhet, dokumentation, handel med svartfiberaccesser med mera. Viktiga frågor som Byanätsforum nu tar ett helhetsgrepp kring. Kampanjen Bredbandsuppropet fortgår och vi hoppas att många skriver under för att sluta den digitala klyftan mellan landsbygder och städer. Vi har även påbörjat förhandlingar med några bolag där tanken är att Byanätsforums medlemmar ska kunna få fördelaktiga erbjudanden.

Vi kan också meddela att Byanätsforum har fått fortsatt finansiering via landsbygdsprogrammet och verksamheten är nu säkrad fram till och med maj 2021.

Höst likaså

Hösten kommer även den vara fullspäckad med verksamhet och fokus kommer så klart ligga på bildandet av den nationella föreningen Byanätsforum. Skulle du vara intresserad av att engagera dig i den föreningen i någon form är du välkommen att höra av dig till Byanätsforums kansli. Den 12 november kommer Byanätsforum arrangera en nationell digital konferens och där kommer förslaget till ny förening diskuteras och förhoppningsvis klubbas.

Men först tar vi som sagt en välbehövlig semester och vi på kansliet vill önska alla läsare en trevlig sommar.

Rulla till toppen