Sju tips för samverkan mellan föreningar.

För några månader sedan bildade Byanätsforum en särskild grupp för så kallade paraplyföreningar eller andra samverkansformer mellan bredbandsföreningar. Det är tydligt att sådana här initiativ är viktiga för att stärka föreningarna och Byanätsforum ser gärna att mer av samverkan sker.
– Det finns så många olika områden som föreningarna har nytta av en mer formell samverkan och därför har vi tagit fram en kort informationsfilm, säger Tommy Nilsson.

I den nya filmen berättar Magnus Andersson som är rådgivare på Byanätsforum om sju olika former för samverkan. De han tar upp är:

  1. Social gemenskap
  2. Enkelt bolag
  3. Handelsbolag
  4. Aktiebolag
  5. Ideell förening
  6. Ekonomisk förening
  7. Fusion

– Samverkan går aldrig att tvinga fram utan måste alltid ske av egen fri vilja. Den fungerar bäst om den byggs underifrån. Men samtidigt är det så att någon måste ta initiativ annars blir det inget, säger Magnus Andersson.

Se gärna filmen nedan och låt dig inspireras av de tips som ges där. Vill ni ha stöd i bildandet av paraplyförening är ni välkomna att höra av er till helpdesk så ska vi koppla ihop er med någon av våra rådgivare. Är du redan idag engagerad i eller på gång att starta en paraplyförening får du gärna kontakta oss för att vara med i vår nybildade grupp för paraplyföreningar eller andra samverkansformer mellan bredbandsföreningar.

Rulla till toppen