Ny regering och ny digitaliseringsminister.

Efter månader av osäkerhet kring den yttersta politiska ledningen av landet har vi äntligen fått klarhet i regeringsfrågan. Idag presenterade Stefan Löfven sin regeringsförklaring inför riksdagen.
– Regeringens mål är inte bara att hela landet ska leva. Hela landet ska växa, sade statsminister Stefan Löfven (S).

Efter många utdragna förhandlingar mellan de flesta av riksdagens partier har vi nu fått en regering på plats. Det betyder att Byanätsforum och andra organisationer äntligen kan sätta press på våra beslutsfattare för att få upp våra frågor på dagordningen. I sin regeringsförklaring lyfte Stefan Löfven bland annat vikten av ett väl utbyggt bredband i landet.

– Bredband och mobila tjänster byggs ut i hela landet och fler servicekontor öppnas. Det ska gå att leva, bo och arbeta i hela landet. Sverige ska hålla ihop.

Ny energi- och digitaliseringsminister

I samband med regeringsförklaringen blev det också klart att vi får en ny digitaliseringsminister i Anders Ygeman (S).

– Jag vill arbeta för att Sverige ska bli smartare genom att vi drar nytta av digitaliseringens alla möjligheter. Där har vi de största vinsterna framför oss. Och det gäller att både näringsliv och offentlig sektor kan dra nytta av dem och i det korta perspektivet är naturligtvis bredband i hela landet en av de saker jag kommer att ta tag i, sade Anders Ygeman på pressträffen efter regeringsförklaringen.

Läs hela regeringsförklaringen:

https://www.regeringen.se/tal/20192/01/regeringsforklaringen-den-21-januari-2019/

Rulla till toppen