Byanätsforum – nu en bredare och vassare organisation

Sedan våren 2018 har Byanätsforum successivt övergått från Bredbandsforum till riksorganisationen Hela Sverige ska leva i samarbete med Coompanion och LRF.
– Byanätsforum har fått stöd ur landsbygdsprogrammet och kommer att vila på fyra ben; rådgivning, nätverk, företrädarskap och information, säger Anna Johansson på det nya kansliet.

Medlemmarna i Byanätsforum är vana vid att få information om det som händer inom bredbandsområdet och stöd av mallar och av varandra i facebookgruppen. Men tack vare att Byanätsforum nu kommer att drivas som ett projekt av nationella föreningar kommer verksamheten ännu mer kunna fokusera på att företräda landets bredbandsföreningar i olika sammanhang och att ge dedikerad rådgivning.

Rådgivning

– Just nu håller vi på att utbilda rådgivare runt om i landet som medlemmarna i Byanätsforum ska kunna kontakta för att få hjälp med exempelvis frågor kring att driva en ekonomisk förening men även om avtal och andra juridiska frågor, säger Magnus Andersson som är ansvarig för rådgivarutbildningen.

Företrädarskap

Byanätsforum vill lyfta det fantastiska arbete som alla medlemmar gör runt om i landet med att bygga byanät och driva dem. Målet är att kunna bli deras röst på det nationella planet.

– Med den nya organisationen hoppas jag att Byanätsforum kan vara med och lyfta alla bredbandsföreningar där ute som drar ett stort lass för att nå regeringens bredbandsmål. På nationella konferenser, gentemot politiken, myndigheter och företag, säger Tommy Nilsson som tillsammans med Anna Johansson är anställda som projektledare av riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

Information

Grunden för Byanätsforums kommunikation kommer att vara den nya webbplatsen som nu har publicerats och som kommer att fortsätta att fyllas på med innehåll. Där ska man även kunna prenumerera på webbnyheter som kommer att komma någon eller några gånger i veckan samt ett nyhetsbrev som kommer att komma ungefär varannan månad.

– På sikt kanske vi även drar igång andra satsningar såsom webbinarier eller andra aktiviteter för att stärka våra medlemmar. Så håll utkik här på webben för nya saker som händer, säger Tommy Nilsson.

Nätverk

Det dagliga nätverkandet mellan våra medlemmar sker i vår facebookgrupp där kansliet kommer att dela intressant information men vi hoppas även på stor delaktighet från våra medlemmar genom att de tipsar varandra eller ställer frågor. I projektdirektivet för nya Byanätsforum står även att vi ska arrangera en större konferens eller liknande för våra medlemmar och hur den kommer att genomföras ligger nu på det nya kansliet att ta beslut om tillsammans med styrgruppen.

Scroll to Top