Sommarhälsning från ordförande

Det är svensk sommar och som vanligt växlar det mellan sol och regn och blåst. Några av er håller kanske på att bygga nät och klafsar runt i leran eller blir ordentligt solbrända. Andra har byggt klart och använder sommarens solskensdagar till att se över skåp och nodhus, trimma gräs och flytta myrstackar. Några av oss funderar på kriget i Ukraina, matbrist och inflation. Och några bryr sin hjärna med PTS regelverk och ansökningsförfarande eller Skatteverkets nya tolkning av momsreglerna.

Byanätsforum hade sitt sista styrelsemöte inför sommaren i början av juni och diskuterade alltihop, men mest PTS och Skatteverket, som vi jobbar aktivt med. Jag vet att vi i styrelsen och kansliet inte ensamma kan förändra regelverk och skapa bra förutsättningar för bredbandsföreningarna runtom i Sverige. Jag vet också att det finns många kunniga och engagerade människor bland medlemsföreningarna. Därför är jag glad att det nu bildas en arbetsgrupp som kan hjälpas åt med ansökningarna till PTS. Jag hoppas att den arbetsgruppen följs av många fler när olika frågor dyker upp. Kansliet och styrelsen kan bidra med att koordinera, skaffa extern hjälp då sådan behövs och använda våra kontakter hos myndigheterna för att lyfta frågorna och få till stånd ändringar. Med hjälp av arbetsgrupperna får vi en viktig tyngd i det vi framför och det hjälper.

Kanske du tycker att det inte hänt så mycket under första halvåret 2022. Om du läser nyheterna på hemsidan så ser du att det inte stämmer. Där finns en hel del intressant men vi har inte haft fokus på att sprida informationen utåt, framför allt inte via Facebookgruppen. Den är kvar sedan Hela Sverige-projektet och består till stor del av det gamla nätverket som fanns då. Vi kommer snart att besluta om nya mötesplatser för föreningsmedlemmarna så att de kan träffas och diskutera och få nytta av de fördelar som medlemskapet innebär. Om du är medlem och har en angelägen fråga du behöver hjälp med, så hör av dig. Vi hjälper gärna till att fixa en mötesplats redan nu. Och kolla så att du säkert vet att din förening är medlem i föreningen Byanätsforum och inte bara ligger kvar i det gamla nätverket, för då missar ni de fördelar som bara är till för föreningsmedlemmarna.

Med önskan om en härlig sommar!

Eiwor Backelund Jacobsson
Ordförande Byanätsforum ideell förening

Rulla till toppen